Mindig van megoldás...

Főnix

Főnix

"Mondjam vagy ne mondjam?"

2018. június 07. - Anna G.

 

"Kapcsolatainkban addig minden simán szokott menni, amíg a felek hasonlóan gondolkoznak, ugyanarra vágynak vagy a megszokott szerepek mindenkinek megfelelnek. Nehézségek rendszerint akkor jelentkeznek, amikor a feleknek különböző igényeik támadnak, esetleg egyikük viselkedése a másiknak terhére van vagy bántja. Ezekben a konfliktushelyzetekben nem mindegy, hogy határainkat a többiek tiszteletben tartják, vagy átlépik… illetve az sem mindegy, hogy Mi tiszteletben tartjuk-e partnerünk határait, azaz személyének különbözőségét

A kommunikáció által egyfelől kapcsolódunk másokhoz, másfelől jelezzük saját személyünk különbözőségét, önállóságát, tehát jelezzük határainkat. Kapcsolatainkban legtöbbször észrevétlenül zajlanak a határkijelölések: például előfordulhat, hogy automatikusan témát váltunk vagy elütünk egy viccet, ha beszélgetés közben partnerünk túlságosan személyes témát kezd feszegetni. Sokkal szembetűnőbb határkijelölés már, amikor valaki kerek-perec azt mondja: „nem szeretnék most erről beszélni”, „nem csinálom meg”, „szerintem nem”. A „nem”-et mondás lényegi üzenete, hogy én én vagyok, nem te és mást gondolok, mások a határaim is, mint a tied.

AZÉRT FONTOS, HOGY KIJELÖLJÜK, ÉS SZÜKSÉG ESETÉN MEGVÉDJÜK A HATÁRAINKAT, MERT SAJÁT JÓ KÖZÉRZETÜNK ÉS POZITÍV ÖNÉRTÉKELÉSÜNK MÚLHAT RAJTA."

Szuper írás Adamik Esztertől, itt többet:

http://mindset.co.hu/mondjam-vagy-ne-mondjam-visszajelzesek-es-hatarsertesek-kapcsolatainkban/

37778088_1990940140945926_5449987124059176960_n.jpg

süti beállítások módosítása